Ιστορικό

Η σχέση της ΜΟΥΡΙΚΗΣ Α.Ε. με το ξύλο ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου αιώνα. Με το πέρασμα του χρόνου η σχέση αυτή εξελίχθηκε, δυνάμωσε και απέκτησε σημαντικούς σταθμούς στην ιστορία της.

1924

Ιδρύθηκε στην Αθήνα, από τον Φώτιο Α. Μουρίκη, η ΜΟΥΡΙΚΗΣ Α.Ε. εταιρεία εμπορίου ξυλείας.

Δεκαετία του 1950

'Αρχισε η παραγωγή της πριστής ξυλείας και των ξύλινων δαπέδων και γρήγορα η εταιρεία έγινε ο κύριος παραγωγός παρκέ στην Ελλάδα για πάνω από 30 χρόνια.

Αρχές του 1970

Η εταιρεία επενδύει σε καπλαμά και κόντρα πλακέ στην Κόρινθο και αρχίζει την παραγωγή κόντρα πλακέ οκουμέ, η οποία γρήγορα γίνεται η κύρια δραστηριότητα της εταιρείας με πωλήσεις, που προορίζονταν αρχικά για την τοπική αγορά και τη Μέση Ανατολή.

Δεκαετία του 1990

Με στόχο τις απαιτητικές αγορές της Δυτικής Ευρώπης, η εταιρεία επικεντρώνεται στην παραγωγή πιστοποιημένων κόντρα πλακέ θαλάσσης υψηλής ποιότητας.

2000

Η εταιρεία επενδύει στην παραγωγή καπλαμά, ταμπλάδων προσόψεων και επεκτείνει την αποθήκευση του δυναμικού της με νέα κτήρια.

2016

Σήμερα, η εταιρεία είναι ένας από τους σημαντικότερους και πιο γνωστούς παραγωγούς υψηλών προδιαγραφών Okume στην Ευρώπη.

Η ΜΟΥΡΙΚΗΣ Α.Ε., η παλαιότερη βιομηχανία επεξεργασίας ξύλου στην Ελλάδα, εξακολουθεί να είναι οικογενειακή επιχείρηση, με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και η μεγαλύτερη εξαγωγική βιομηχανία ξύλου στη χώρα.